Undervisning og supervision i psykologi og compassion fokuseret terapi
Undervisning, foredrag, supervision og workshops
Er I en hospitalsafdeling, et lægehus, en kommunal rehabiliteringsenhed, eller lignende, så har jeg mere end 20 års erfaring med undervisning, workshops og supervision i emner relateret til psykologi og sygdom. Er i en patientforening, tilbyder jeg foredrag og undervisning. Kontakt mig for en samtale i forhold til jeres behov på telefon: 31396920 eller e-mail: annathit@psykologerne.dk
Foredrag og undervisning
Emner for foredrag og undervisning kan f.eks. være:
- Kommunikation
- At møde mennesker i krise
- Egenomsorg og compassion for både patienter/borgere, pårørende og personale
- God feedback
- Udbrændthed
- Samtaler om den sidste tid
- Hvordan man understøtter tværfagligt samarbejde
Kontakt mig gerne vedrørende andre interesseområder.
Når jeg underviser, bruger jeg mange forskellige teknikker. F.eks. kombiner jeg oplæg med små øvelser. Jeg har altid opdateret mig med viden fra forskningens verden, og trækker samtidig på mine erfaringer fra samtaler med patienter og pårørende, og supervision med personale. Alle erfaringer er selvfølgelig generaliserede, så intet kan henføres til bestemte personer.
Da mit terapeutiske fundament er Compassion fokuseret terapi vil mine foredrag oftest inddrage dette aspekt i forståelsen af mennesker og deres reaktioner. For mere information om dette perspektiv, se her
Ring eller skriv, så skræddersyr vi et forløb, som passer til jeres behov.
Tværfagligt samarbejde:
Se power-point om tværfagligt samarbejde i palliation
Tværfaglig supervision og workshops
Den tværfaglige supervisionen er et rum til faglig udvikling og fordybelse, samt kollegial sparring og støtte. I supervisionen arbejder vi med arbejdsrelaterede cases, som I ønsker at blive bedre til at forstå eller håndtere. Supervisionen foregår i grupper af ca. 8 personer. I vælger selv en faglig problemstilling fra gang til gang, som I ønsker at arbejde med. Jeg faciliterer processen og kommer med psykologfaglige input til problemstillingen.
I workshops vil vi arbejde med emner, som I er interesseret i at udvikle i jeres kliniske praksis. Det kan være alt fra personcentreret kommunikation, fælles beslutningstagning, tværfaglighed, mødekultur mm. Jeg starter med at holde et oplæg om emnet. Herefter faciliterer jeg en proces, hvor I får arbejdet med det, som I ønsker at udvikle. Tilslut laves en opsamling. Denne proces kan gentages over flere gange ved behov. I workshops kan jeg arbejde med hele den personalegruppe, som udviklingsprocessen er relevant for.
Eksempel på oplæg:
Se power-point fra oplæg om “Hvorfor reagerer vi som vi gør?”
Sparring omkring kommunikation med patienter
Er du læge, og ønsker at arbejde med din kommunikation, så se her. Det kan være at du ønsker at arbejde med din kommunikation, fordi du ind i mellem oplever at kommunikationen er svær. Eller du ønsker nogle værktøj, som kunne hjælpe dig til at skabe bedre samtaler indenfor de rammer, du har. Eller du oplever at du sidder meget alene med dit arbejde, og det kunne være rart med en sparringspartner eller nogle friske øjne på det du gør. Så kunne dette være noget for dig.
Konkret tager jeg ud til dig på dit arbejde. Vi starter med 45 minutters samtale om, hvad du godt kunne tænke dig at have fokus på og hvad du evt. synes er svært. Derefter observerer jeg dig i dine samtaler med ca. 4-8 borgere (efter aftale). Derefter taler vi sammen i 1-1½ time. Vi taler om, hvad vi har oplevet. Derefter drøfter vi, hvorfor du gjorde som du gjorde, og undersøger sammen, om der var nogle situationer, hvor du kunne have gjort noget andet. Vi har selvfølgelig fokus på det, som du ønsker at arbejde med. Hele denne session kan gentages efter ønske.
Jeg er respektfuld og omsorgsfuld i vores samtaler, fordi jeg ved, hvor svært dit arbejde kan være. Samtidig behandler jeg den tillid, som du viser mig, med den største fortrolighed. Jeg sørger for, at det bliver en god oplevelse for dig, som du kommer til at opleve som hjælpsom og udviklende. I sessionen bygger vi på ‘best practice´ indenfor psykologisk supervision og feedback, læringsteorier og modeller for god lægefaglig kommunikation (blandt andet Calgary-Cambridge modellen).
Interventionen beskrevet her, har jeg udviklet sammen med læger og psykologer fra Onkologisk afdeling Herlev, Vejle, Aalborg og Region Sjælland. Vi kalder interventionen on-site støttende kommunikationstræning. Vi er i gang med at teste indsatsen i en videnskabelig undersøgelse støttet af Kræftens Bekæmpelse.
Hvis jeg kommer ud til dig, sørger vi selvfølgelig for at informere patienterne så de kan give deres samtykke, og vi overholder alle GDPR regler.
Ring eller skriv, så kan vi lave en aftale efter dine eller jeres behov
Kontakt
Med mere end 20 års erfaring med at undervise læger, psykologer og sygeplejersker på universitetet og i klinisk praksis, har jeg en solid erfaring at trække på. Kontakt mig for en samtale i forhold til jeres behov på telefon: 31396920 eller e-mail: annathit@psykologerne.dk